Japans restaurant Utrecht - Japan in Nederland

U bent op zoek naar de Japanse keuken in Utrecht? Op deze site vindt u precies wat u zoekt. Eten uit Japan blijft altijd genieten. Hier vindt u een overzicht met suggesties om overheerlijk Japans te dineren in een Japans restaurant in Utrecht of omgeving. Geniet ervan!


Japans restaurant Utrecht
Japans restaurant Utrecht

Japans eten in Utrecht 2018

Utrecht kent vele Japanse eetgelegenheden.

Wat vertellen ervaringsdeskundigen over Japans uiteten in Utrecht

Hieronder enkele actuele beoordelingen van één van de bekende Japanse restaurants in Utrecht.

Dit zeggen mensen over Japans restaurant Zinnia (gemiddelde beoordeling: 6.8) in Utrecht:

 • (Cijfer: 8.3) Prima gegeten! De bediening was snel en er werd meerdere keren gevraagd of alles naar wens was. De crispy sushi is een aanrader!
 • (Cijfer: 9.4) Ben bij verschillende sushi restaurants geweest en ben uit gekomen bij Zinnia. Ben er uiterst tevreden over, ben met verschillende mensen daar geweest en de ontvangst is uitermate vriendelijk, goede service en heerlijk eten. Krijgen we gasten dan nemen we ze graag mee naar Zinnia en de reactie's van iedereen is ontzettend positief!!!
 • (Cijfer: 9) We hebben heerlijk gegeten en de service was prima. Ook goed voor een snelle hap, maar ook voor een lekker avondje tafelen.
 • (Cijfer: 7.2) Na wat (negatieve) recensies te hebben gelezen, hebben we toch besloten zelf te ontdekken wat hiervan waar is. Na telefonisch een tafel bij het raam te hebben gereserveerd, zijn we hier gisteren voor het eerst binnengestapt. Wij komen tot de conclusie dat je hier gewoon goed bereid eten krijgt voorgeschoteld. Ondanks het feit dat je in een grote ruimte zit, hielden wij er een intiem gevoel aan over. Personeel is onopvallend aanwezig en dat hebben wij als prettig ervaren. Als wij een punt van aandacht kunnen noemen dan is dat dat men bij het uitserveren beter moet aangeven wat er wordt neergezet. Al met al vinden wij het een prima restaurant en zullen hier zeker nog eens terugkomen.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Utrecht? Kijk dan eens bij:

Japans: niet alleen lekker eten

Bij iedere Japanner ontdek je altijd wel bekende sushi. Elk Japans restaurant in de omgeving van Utrecht zal diverse soorten sushi in de aanbieding hebben.Maar de traditionele Japanse gerechten zijn minstens net zo lekker.

De meest gebruikte ingrediënten zijn o.a. sojasaus, vlees (o.a. kip en wakgyu rundvlees), vis en uiteraard veel rijst en noodles. Beroemd zijn de scherpe groene wasabi kruiden. Daarnaast wordt in Japan heel veel taugé geconsumeerd. Bekende kooktechnieken in Japan zijn tempura (gefrituurd) en teriyaki (gesneden vlees of vis gebakken in sojasaus). Veel gerechten in Japan worden rauw (sashimi) gegeten. Het bekendste Japanse drankje is sake. Traditioneel dineren Japanners met stokjes (chopsticks)waarmee het eten naar de mond wordt gebracht.Neem eens de tijd, en ga eens oorspronkelijk Japans eten Utrecht. Je zult merken dat er meer is dan de afhaalsushi.

Japanse restaurants Utrecht

Er zijn vele Japanse restaurants in Utrecht. Hieronder enkele van de betere restaurants.

 • Takumi
  Proostwetering 80P
  3543 AJ Utrecht
 • Mr. Sushi & Miss Wok
  Wittevrouwenstraat 40
  3512 CV Utrecht
 • Kounosuke
  Westerkade 27
  3511 HC Utrecht
 • Kyushu
  Voorstraat 66
  3512 AS Utrecht
 • TeWoSu
  Morelstraat 69
  3552 GM Utrecht
 • Juliana
  Amsterdamsestraatweg 464
  3553 EL Utrecht
 • Tiger Mama
  Voorstraat 80
  3512 AT Utrecht
 • Bamboo
  Croeselaan 391
  3521 BX Utrecht
 • Fusion Sushi
  Nieuwegracht 47
  3512 LE Utrecht
 • Zinnia
  Koeriersterlaan 101
  3526 ZC Utrecht

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Japanse restaurants Utrecht op de kaart

Waar zijn de Japanse restaurants in Utrecht? Op onderstaande kaart van Utrecht en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Japans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over Japans restaurants in Utrecht

Culinair stukje Syrië in Utrecht
Zeg mij wat u eet en ik zeg waar u bent. Dat gaat niet op voor waar we nu zitten. We zijn in SYR, een culinair stukje Syrië in Utrecht . Het restaurant is met hulp van vrijwilligers opgezet door en voor Syrische vluchtelingen. Het is gefinancierd via ...
bron: www.volkskrant.nl
Nikkei sluit handelsdag met winst
Verder wordt vooral uitgekeken naar de beleidsvergadering van de Japanse centrale bank volgende week woensdag. Mogelijk wordt dan het stimuleringsprogramma voor de Japanse economie verder uitgebreid. Elders in Azië waren veel aandelenmarkten  ...
bron: www.nu.nl
Restaurant Instock tegen voedselverspilling breidt uit naar Utrecht
Horeca - Restaurantformule Instock opent aan het einde van dit jaar aan de Vleutenseweg in Utrecht een nieuw restaurant . De opening volgt enkele maanden na die in Den Haag. Met de uitbreiding komt het aantal Instock restaurants in Nederland op drie.
bron: foodclicks.nl
Gault&Millau uitreiking naar Jaarbeurs Utrecht
De Gault&Millau uitreiking verhuist naar de Jaarbeurs Utrecht . Gault&Millau slaat de handen ineen met de vakbeurs Gastronomie en The Wine & Food Association. 'Door het bundelen van elkaars krachten ontstaat er in Utrecht een nationaal top-event op het  ...
bron: www.missethoreca.nl
NS zet overvolle trein stil op Utrecht Centraal
Anderen, die voorzagen dat er snel geen ruimte meer zou zijn in de instapcabines, tikten van buiten op de ramen en gebaarden dat reizigers door moesten lopen. Het leken Japanse toestanden op Utrecht Centraal. Maar is het afgelasten van de hele rit in  ...
bron: www.volkskrant.nl