Japans restaurant Utrecht - Japan in Nederland

U bent op zoek naar de Japanse keuken in Utrecht? Op deze site vindt u precies wat u zoekt. Eten uit Japan blijft altijd genieten. Hier vindt u een overzicht met suggesties om overheerlijk Japans te dineren in een Japans restaurant in Utrecht of omgeving. Geniet ervan!


Japans restaurant Utrecht
Japans restaurant Utrecht

Japans eten in Utrecht 2019

Utrecht kent vele Japanse eetgelegenheden.

Wat vertellen ervaringsdeskundigen over Japans uiteten in Utrecht

Hieronder enkele actuele beoordelingen van één van de bekende Japanse restaurants in Utrecht.

Dit zeggen mensen over Japans restaurant Zinnia (gemiddelde beoordeling: 6.8) in Utrecht:

 • (Cijfer: 9) Net nog gegeten...heerlijk. Alleen €5,50 voor een fles water is overdreven...ook al snap ik dat ze het daar van moeten hebben.
 • (Cijfer: 7.8) Ik heb hier 2 keer gegeten, 1 keer op een woensdag en 1 keer op een zaterdag. De woensdag was mij heel goed bevallen, al het eten kwam mooi verspreid telkens. Alleen de zaterdag was wat minder. Het duurde eerst 20 minuten voor ons om iets te drinken werd gevraagd, kregen daarna na 3 kwartier pas een deel van onze bestelling en daarna weer een half uur later de andere helft. En volgende ronde hebben we hierna niet meer gedaan,want we hadden geen zin om nog eens anderhalf uur te wachten op ons eten. Zijn daarom maar naar het dessert buffet gegaan om ons toetje te eten, maar deze bleek gewoon leeg te zijn. Het enige dat er nog was, was wat fruit en 2 stukjes spekkoek, ipv de vele soorten taartjes waar ik de vorige keer uit kon kiezen. Alles was gewoon al op. Ik zal zeker nog eens teruggaan naar het restaurant maar niet meer in het weekend.
 • (Cijfer: 7.5) Voor de twee keer gegeten met drie personen. Eten is prima, bediening is goed, bestellingen goed opgehaald. Drank ging 1x mis (kwam niet). Sfeer wel ok. Prijs/kwaliteit is goed. Prima Sushi op korte afstand van Nieuwegein!
 • (Cijfer: 6.9) Laatst hier met z'n vijven gegeten voor m'n zusters verjaardag, we hebben een leuke avond gehad! De bediening was vlot, maar ze liepen er niet allemaal even netjes bij. Sommige in het zwart, sommige in een grijs t-shirt. De sushi werd vrij snel bij onze tafel gebracht na het bestellen, over het algemeen niks op aan te merken. Helaas alleen maar sojasaus en wasabi op tafel, had wat meer diversiteit in sausjes wel kunnen waarderen. De toetjes waren enigszins karig in keuze, de chocoladefontein was daarentegen wel weer een leuke aanvulling. Zeker voor herhaling vatbaar!
 • (Cijfer: 6.8) Wel een beetje een fabriek. Sushi smelt daarentegen wel weg op je tong. Sfeer is goed. Restaurant van buiten een eyecatcher met blauw licht. Helaas heb ik wel t idee dat er in de bediening veel studentjes staan die niet alles even goed in de gaten houden. De sushi komkommer bleef uit, zelfs na drie keer bestellen. De komkommers waren vast op. Voor de rest wel oké.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Utrecht? Kijk dan eens bij:

Japans: niet alleen lekker eten

Bij iedere Japanner ontdek je altijd wel bekende sushi. Elk Japans restaurant in de omgeving van Utrecht zal diverse soorten sushi in de aanbieding hebben.Maar de traditionele Japanse gerechten zijn minstens net zo lekker.

De meest gebruikte ingrediënten zijn o.a. sojasaus, vlees (o.a. kip en wakgyu rundvlees), vis en uiteraard veel rijst en noodles. Beroemd zijn de scherpe groene wasabi kruiden. Daarnaast wordt in Japan heel veel taugé geconsumeerd. Bekende kooktechnieken in Japan zijn tempura (gefrituurd) en teriyaki (gesneden vlees of vis gebakken in sojasaus). Veel gerechten in Japan worden rauw (sashimi) gegeten. Het bekendste Japanse drankje is sake. Traditioneel dineren Japanners met stokjes (chopsticks)waarmee het eten naar de mond wordt gebracht.Neem eens de tijd, en ga eens oorspronkelijk Japans eten Utrecht. Je zult merken dat er meer is dan de afhaalsushi.

Japanse restaurants Utrecht

Er zijn vele Japanse restaurants in Utrecht. Hieronder enkele van de betere restaurants.

 • Maneki
  Nachtegaalstraat 10
  3581 AG Utrecht
 • Juliana
  Amsterdamsestraatweg 464
  3553 EL Utrecht
 • Tiger Mama
  Voorstraat 80
  3512 AT Utrecht
 • Kyushu
  Voorstraat 66
  3512 AS Utrecht
 • Bamboo
  Croeselaan 391
  3521 BX Utrecht
 • Kounosuke
  Westerkade 27
  3511 HC Utrecht
 • Mr. Sushi & Miss Wok
  Wittevrouwenstraat 40
  3512 CV Utrecht
 • Takumi
  Proostwetering 80P
  3543 AJ Utrecht
 • Miyagi and Jones
  Veemarktplein 42
  3521 BD Utrecht
 • Miyabi
  Brusselplein 7
  3541 CH Utrecht

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Japanse restaurants Utrecht op de kaart

Waar zijn de Japanse restaurants in Utrecht? Op onderstaande kaart van Utrecht en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Japans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over Japans restaurants in Utrecht

Culinair stukje Syrië in Utrecht
Zeg mij wat u eet en ik zeg waar u bent. Dat gaat niet op voor waar we nu zitten. We zijn in SYR, een culinair stukje Syrië in Utrecht . Het restaurant is met hulp van vrijwilligers opgezet door en voor Syrische vluchtelingen. Het is gefinancierd via ...
bron: www.volkskrant.nl
Nikkei sluit handelsdag met winst
Verder wordt vooral uitgekeken naar de beleidsvergadering van de Japanse centrale bank volgende week woensdag. Mogelijk wordt dan het stimuleringsprogramma voor de Japanse economie verder uitgebreid. Elders in Azië waren veel aandelenmarkten  ...
bron: www.nu.nl
Restaurant Instock tegen voedselverspilling breidt uit naar Utrecht
Horeca - Restaurantformule Instock opent aan het einde van dit jaar aan de Vleutenseweg in Utrecht een nieuw restaurant . De opening volgt enkele maanden na die in Den Haag. Met de uitbreiding komt het aantal Instock restaurants in Nederland op drie.
bron: foodclicks.nl
Gault&Millau uitreiking naar Jaarbeurs Utrecht
De Gault&Millau uitreiking verhuist naar de Jaarbeurs Utrecht . Gault&Millau slaat de handen ineen met de vakbeurs Gastronomie en The Wine & Food Association. 'Door het bundelen van elkaars krachten ontstaat er in Utrecht een nationaal top-event op het  ...
bron: www.missethoreca.nl
NS zet overvolle trein stil op Utrecht Centraal
Anderen, die voorzagen dat er snel geen ruimte meer zou zijn in de instapcabines, tikten van buiten op de ramen en gebaarden dat reizigers door moesten lopen. Het leken Japanse toestanden op Utrecht Centraal. Maar is het afgelasten van de hele rit in  ...
bron: www.volkskrant.nl