Japans restaurant Rotterdam - Japans eten in Nederland

U bent op zoek naar Japans dineren in Rotterdam? Op deze site vindt u precies wat u zoekt. De Japanse keuken is altijd lekker genieten. En ook in Rotterdam kunt u wat dat betreft uitstekend terecht. Hieronder vindt u een overzicht van suggesties om overheerlijk Japans te eten in een restaurant. Smakelijk eten!


Japans restaurant Rotterdam
Japans restaurant Rotterdam

Japans eten in Rotterdam 2019

Rotterdam kent erg veel Japanse restaurants.

Wat vertellen ervaringsdeskundigen over Japans dineren in Rotterdam

Hieronder diverse recente ervaringen van één van de bekendere Japanse restaurants in Rotterdam. Dit zeggen mensen over Japans restaurant Asia (gemiddelde beoordeling: 8.5) in Rotterdam:

 • (Cijfer: 8.1) Een restaurant waar je nog echt als gast ontvangen wordt. We hebben beiden het menu v.d.chef genomen,dit was zeer smaakvol en boven onze verwachting. We komen zeker terug.
 • (Cijfer: 10) Ik kom hier vaak eten met mijn partner en iedere keer is het weer genieten geblazen! Prijs / kwaliteit-verhouding is uitstekend, bediening is uitstekend. Je hoeft niet te lang te wachten op je eten. De inrichting is sfeervol en zo kan ik nog wel even doorgaan.
 • (Cijfer: 8) Wij hebben hier wederom gegeten en gaan weer weg met een goed gevoel. Asia is een zaak waar je geen standaard Chinees eten krijgt zoals bij elke Chinees waar alles naar het zelfde smaakt. Eten was heerlijk. Zoals gewoonlijk. Vooraf twee oesters in zwarte bonen saus. Werkelijk verrukkelijk. Daarna ons laten verassen door het hoofd gerecht (geen spijt van) En aardbeien met sla broom na (heerlijk). Kop koffie met een likeur van Chinese roze blaadjes water. Ik ga hier zeker weer terug komen.
 • (Cijfer: 8.4) We hebben in het Japanse gedeelte van Asia de 65e verjaardag van mijn vrouw gevierd. De ruim tevoren afgesproken organisatie was ronduit niet best. We hadden een aantal drankjes afgesproken en er werd fors door geschonken. We kregen een andere tafel als besproken en gezien. Maar dan het goede! De sfeer was uitstekend, de gerechten waren prima, werden voor iedereen apart klaargemaakt maar je kon toch gelijktijdig eten. De bediening was vriendelijk en welwillend. Kortom - ondanks de genoemde mankementen - hadden we een bijzonder leuke en uiterst smakelijke avond.
 • (Cijfer: 7.1) Ontzettend lekker eten, maar veel te weinig personeel. Het is erg chaotisch. 1 kok die achter 3 platen tegelijk moet staan, waardoor we soms wel 5 uur gezeten hebben en als je iets te drinken hebt besteld, dan vergeten ze dit. Overigens moet je ook zelf de aandacht van het personeel trekken als je iets wilt hebben. Dit is de laatste keren ook zo geweest, maar omdat het eten zo lekker is, wilden we het toch maar weer proberen. Gereserveerd voor gisteravond en omdat wij ook nog een afspraak hadden, hebben we gevraagd of het mogelijk was om rond 9 uur weg te kunnen, dit was geen enkel probleem. Echter nadat wij om half 7 binnen kwamen, heeft het zeker een uur geduurd voor we iets te eten kregen. Toen het 8 uur was en wij nog geen tweede gerecht gekregen hadden, hebben we hier een serveerster op aangesproken, na een tijdje bleek dat niemand wist dat wij om 9 uur wegmoesten. De kok heeft toen wel zijn uiterste best gedaan om alle gangen achter elkaar klaar te maken, maar hij werd ook steeds weggeroepen om achter andere platen te staan. Inmiddels was het al half 10 en andere gasten aan onze tafel begonnen ook meer te klagen, er werd drinken besteld maar niet gebracht. Uiteindelijk hebben wij om 10 uur het restaurant kunnen verlaten, inmiddels onze afspraak maar afgezegd. En onze tafelgenoten veel sterkte toegewenst, want zij hadden toen nog 5 gangen te gaan. Helaas, het eten is buitengewoon goed, maar door deze service was dit de laatste keer dat we hier geweest zijn.
 • (Cijfer: 9) Goed restaurant. Vriendelijk bediening en kaart is helder en duidelijk aangegeven. Eten is erg smaakvol.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Rotterdam? Kijk dan eens bij:

Japans is meer dan eten

Bij de Japanner in Nederland zie je altijd wel beroemde de sushi-gerechten. Elk Japans restaurant in Rotterdam zal dan ook sushi in de aanbieding hebben.Maar de originele Japanse menu's die je in de meer verfijnde Japanse restaurants van Rotterdam vindt zijn minstens net zo lekker.

De meest gebruikte ingrediënten in Japans eten zijn o.a. soja, vlees), vis en rijst - onder meer in sushi en noodles. Berucht zijn de scherpe wasabi kruiden. Daarnaast wordt in Japan heel veel taugé geconsumeerd. Veel gerechten in Japan worden rauw (sashimi) gegeten. Vanoudsher dineren Japanners met stokjeswaarmee het eten naar de mond wordt gebracht.Neem eens de tijd, en ga eens daadwerkelijk Japans eten Rotterdam. Je zult versteld staan.

Japans restaurant Rotterdam

Er zijn vele Japanse restaurants in Rotterdam. Hieronder een selectie van enkele aanraders.

 • Small Asia
  Nieuwe Binnenweg 61B
  3014 GD Rotterdam
 • Sapporo
  Jacques Dutilhweg 481-483
  3065 GL Rotterdam
 • Hinoki
  Keizerstraat 52
  3011 GH Rotterdam
 • Ningyo Cuisine
  Spitsenhagen 15
  3078 BM Rotterdam
 • Sushi Qube
  Pompenburg 646
  3011 AX Rotterdam
 • Wagamama
  Witte de Withstraat 83-85
  3012 BN Rotterdam
 • Itami
  Prinsendam 182
  3072 MA Rotterdam
 • Moshi Moshi
  Coolsingel 103 (2e verdieping)
  3012 AG Rotterdam
 • Sapporo - Teppanyaki
  Jacques Dutilhweg 481-483
  3065 GL Rotterdam
 • Asia
  Watermanweg 129
  3067 GA Rotterdam

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Japanse restaurants Rotterdam op de kaart

Waar zijn de Japanse restaurants in Rotterdam? Op onderstaande kaart van Rotterdam en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Japans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Rotterdam - Horeca in het nieuws

Niven Kunz kookt live in groentekas op Gastvrij Rotterdam
Niven Kunz kookt live in groentekas op Gastvrij Rotterdam . Restaurant . Sterchef Niven Kunz kookt live in een groentekas tijdens Gastvrij Rotterdam van 19 tot en met 21 september. Op de horeca vakbeurs bereidt de chef-kok van Restaurant Niven in ...
bron: www.missethoreca.nl
Robeco krijgt Belg als hoogste baas | Het Financieele Dagblad
Robeco, sinds 2013 eigendom van het Japanse Orix, krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter, de Belg Gilbert Van Hassel. Hij treedt half september aan, maakte de  ...
bron: fd.nl
Eerste Nederlandse restaurant met poké bowls in Rotterdam
De Hawaïaanse poké bowl verovert sinds kort Nederland. Liefhebbers van het gerecht kunnen hun hart nu ook ophalen bij het onlangs geopende restaurant Poké Bowl in Rotterdam . Het is de eerste eetgelegenheid in ons land die het gerecht serveert.
bron: nieuws.nl
Schmidt Zeevis pop-up restaurant Herman den Blijker op Gastvrij Rotterdam
Beurzen - De Rotterdamse tv-kok Herman den Blijker heeft het Schmidt Zeevis Restaurant ontwikkeld, een mobiel foodconcept waarin gastronomische visgerechten centraal staan. Het pop-up restaurant staat drie dagen op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam   ...
bron: foodclicks.nl
Arboretum Oudenbosch
OUDENBOSCH – In de tuin staat Japan nog steeds op de agenda met in de entree zaal aan de wanden schilderijen met Haiku gedichten en in de tuin een mooie wandeling langs een aantal Japanse bomen en planten. Aan de balie is voor deze wandeling een ...
bron: internetbode.nl