Japans restaurant Enschede - Japan in Nederland

Mensen uit Nederland denken bij een Japans restaurant snel aan sushi. Alleen een Japanse maaltijd is zo veel meer. Het geheim van de Japanse keuken is pure smaken. Daarnaast houden de Japanners van een verzorgde presentatie van een gerecht. We kennen ook voortreffelijke orientaalse restaurants waar u heerlijk relaxt kunt smikkelen van Japans gerechten. Op zoek naar Japanse restaurants in Enschede? Op deze site bieden we u de betere Japanse adresjes in Enschede. Iedereen die ooit Japanse gerechten geproefd heeft, weet het al: Japans eten blijft altijd genieten. In Enschede kunt u wat dat betreft uitstekend terecht. Hieronder vindt u een lijst te vinden van ideeen om echt Japans te genieten. Smakelijk eten!


Japans restaurant Enschede
Japans restaurant Enschede

Japans eten Enschede 2019

Lekker uit eten in februari ? Enschede kent een paar Japanse restaurants.

Wat zeggen klanten over de Japanse keuken in Enschede

Hieronder enkele actuele ervaringen van één van de Japanse restaurants in Enschede. Dit wordt gezegd over Japans restaurant Sensazia (gemiddelde beoordeling: 8) in Enschede:

 • (Cijfer: 10) Good quality, good services and good price.
 • (Cijfer: 9.8) Eten was lekker veel keus ook de toetjes. Vriendelijke bediening. Enigste is wel dat je te dicht op mekaar zit met de tafels.
 • (Cijfer: 10) Ik vond vooral die jongen achter de bar die de drankjes serveerde een aardige jongen. Het eten was ook wel van een uitstekende kwaliteit, voor herhaling vatbaar.
 • (Cijfer: 7.6) Wij vonden het een geslaagde avond eten en drinken is zeer goed personeel vriendelijk. Sfeer vond ik niet zo goed; voor zo'n grote ruimte is het moeilijk een goede sfeer te creëren. Al met al een leuke avond.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Enschede? Kijk dan eens bij:

Japans is meer dan eten

Bij de Japanner zie je altijd wel beroemde sushi. Elk Japans restaurant in Enschede zal sushi op de kaart hebben staan.

Maar de traditionele Japanse gerechten zijn minstens net zo lekker.

De meest gebruikte ingrediënten zijn o.a. sojasaus, vlees (o.a. wakgyu vlees), vis en veel rijst - onder meer in sushi en noodles. Berucht zijn de wasabisauzen. Veel gerechten in Japan worden rauw (sashimi) gegeten. Het bekendste Japanse drankje is sake die wordt gemaakt van rijst en daarom ook wel rijstwijn of rijstewijn genaamd. Traditioneel dineren Japanners met stokjes in plaats van met mes of vork.

Neem eens de tijd, en ga eens oorspronkelijk Japans eten bij een van de Japanse restaurants in de omgeving van Enschede.

Japans restaurant Enschede

Er zijn enkele Japanse restaurants in Enschede. Hieronder noemen we een selectie van enkele van de betere restaurants.

 • Ginza
  Klanderij 50a
  7511 HS Enschede
 • Asaka
  Zuiderhagen 53
  7511 GK Enschede
 • Mercurius
  G.J. van Heekstraat 249
  7521 EE Enschede
 • TAO
  Deurningerstraat 17
  7514 BC Enschede
 • Yuzu
  Van Loenshof 35
  7511 HE Enschede
 • Sensazia
  Colosseum 80
  7521 PT Enschede
 • Blue Sakura
  Oude Markt 21
  7511 GB Enschede

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Japanse restaurants Enschede op de kaart

Waar zijn de Japanse restaurants in Enschede? Op onderstaande kaart van Enschede en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Japans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Enschede - Restaurants in het nieuws

Restaurant Gusto! in Enschede sluit de deuren
Als oorzaak noemt Gusto! de slechte zomer van de afgelopen maanden, waardoor ze niet meer de tijd en middelen hebben om het nieuwe concept van het restaurant te realiseren. Eerder werd bekend dat door de overlast van drugsdealers de horeca op het  ...
bron: www.tubantia.nl
Enschede krijgt foodhall met startende horeca-ondernemers
Enschede krijgt volgend najaar een foodhal. Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik van Twente Events zijn de initiatiefnemers. De Twentsche Foodhal zoals het concept gaat heten, wordt ingericht in de Enschedese Performance Factory. De initiatiefnemers  ...
bron: www.missethoreca.nl
Opinie | Wordt 15 augustus ooit net zo belangrijk als 4 en 5 mei?
De Japanse overgave wordt beschouwd als het feitelijke einde van de Tweede Wereldoorlog, maar dat gold niet voor Indië. ...
bron: www.tubantia.nl
Grieks restaurant en 5 andere Twentse bedrijven failliet
ENSCHEDE /ALMELO. Het Griekse restaurant Sirtaki in Enschede is door de Almelose rechtbank failliet verklaard. De zaak begon in 1984 aan de Marktstraat maar is al ruim tien jaar gevestigd aan de Walstraat in Enschede . Curator is mr. Luttikhuis.
bron: www.tubantia.nl
Nederlands-Indische pionier halfgeleiderindustrie Arthur del Prado overleden
Del Prado heeft in de Tweede Wereldoorlog een tijd in een Japans concentratiekamp vastgezeten. Na zijn bevrijding verhuisde hij naar Nederland, waarna hij HTS Chemie studeerde in Enschede , economie in Amsterdam en een tijd bedrijfskunde aan Harvard ...
bron: tweakers.net