Japans restaurant Amsterdam - Itadakimasu!

Op zoek naar Japans proeven in Amsterdam? Dan zit u hier goed. Iedereen die ooit Japanse gerechten geproefd heeft, weet: Japanse dineren blijft altijd overheerlijk. In Amsterdam kunt u uitstekend terecht. Hieronder is een overzicht met tips om overheerlijk Japans te genieten in een restaurant in Amsterdam. Itadakimasu!


Japans restaurant Amsterdam
Japans restaurant Amsterdam

Japans eten Amsterdam 2018

Amsterdam kent vele Japanse eetgelegenheden.

Wat zeggen ervaringsdeskundigen over de Japanse keuken in Amsterdam

Hieronder diverse recente ervaringen van één van de bekende Japanse restaurants in Amsterdam. Dit zeggen mensen over Japans restaurant Okydo (gemiddelde beoordeling: 9.9) in Amsterdam:

 • (Cijfer: 10) Heerlijk gegeteh en super aardige bediening.
 • (Cijfer: 10) Het eten was uniek vergeleken met andere all you can eat restaurants. De Vietnamese gerechten zijn echt een aanrader! De bediening was zeer vriendelijk en zorgden oa ook voor een fijne sfeer. Hier komen we zeker terug.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Amsterdam? Kijk dan eens bij:

Japans eten: niet alleen eten

Bij de Japanner in Nederland zie je altijd wel beroemde sushi. Elk Japans restaurant in Amsterdam zal ook diverse soorten sushi op de kaart hebben.Maar de oorspronkelijke Japanse gerechten zijn minstens net zo lekker.

De meest gebruikte ingrediënten zijn o.a. sojasaus, vlees (o.a. kip en wakgyu vlees), vis en rijst en noodles. Beroemd zijn de scherpe wasabisauzen. Daarnaast wordt in Japan heel veel taugé geconsumeerd. Bekende bereidingstechnieken zijn tempura (gefrituurd) en teriyaki. Veel gerechten in Japan worden rauw (sashimi) gegeten. Het bekendste Japanse drankje is sake die wordt gemaakt van rijst en daarom ook wel rijstwijn genoemd. Vanoudsher dineren Japanners met stokjes in plaats van met mes of vork.Neem eens de tijd, en ga eens origineel Japans eten bij een van de restaurants , die te vinden zijn in de omgeving van Amsterdam.

Japans restaurant Amsterdam

Er zijn erg veel Japanse restaurants in Amsterdam. Hieronder enkele van deze restaurants.

 • YUGO
  Rijksstraatweg 158
  9752 BN Haren
 • Toko Pandora
  Nieuweweg 59
  2132 CL Hoofddorp
 • Xie Xie
  Rijksweg 29
  5391 LJ Nuland
 • Paradijs
  Bredaseweg 127
  4904 SB Oosterhout
 • Central Kitchen
  Nieuwstraat 1
  7411 LE Deventer
 • Mikaku
  Haarlemmerstraat 2
  2181 HC Hillegom
 • Kota Radja
  Molenstraat 39
  5421 KD Gemert
 • ZIZO Lounge
  Burgemeester van Fenemaplein 2
  2042 TA Zandvoort
 • Wapen van Rosmalen
  Graafsebaan 52
  5242 JN Rosmalen
 • A-Fusion
  Zeedijk 130 hs
  1012 BC Amsterdam

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Japanse restaurants Amsterdam op de kaart

Waar zijn de Japanse restaurants in Amsterdam? Op onderstaande kaart van Amsterdam en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Japans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Amsterdam - Japanse restaurants in het nieuws

Rob Voerman: Letterlijk opgaan in een kunstwerk
Ze is Japans . We zijn zes jaar getrouwd, maar wonen al dertien jaar samen. De sushi-restaurants in Arnhem vindt ze niet zo geweldig. Niet authentiek. We kennen een paar uitstekende Japanse restaurants in Amsterdam en Düsseldorf. Japans eten en Duitse  ...
bron: www.gelderlander.nl
Wie is toch die Japanse speelster van Oranje-Rood?
Terwijl de dames van Oranje-Rood zondag verrassend met 1-0 van Amsterdam wonnen, maakte de Japanse Shihori Oikawa haar debuut in de Hoofdklasse. Een opvallende naam in het rijtje van nieuwkomers bij de Eindhovenaren, dat aangevuld wordt door  ...
bron: hockey.nl
6 nieuwkomers in de Amsterdamse Foodhallen
Eetliefhebbers opgelet: de Amsterdamse Foodhallen gaat op de schop. Er komen vanaf oktober zes nieuwe restaurants in. Om hiervoor plaats te maken, verdwijnen acht tijdelijke eetgelegenheden. Bekijk hieronder welke eettentjes hun intrede gaan doen.
bron: nieuws.nl
Conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp opent restaurant Arles in Amsterdam
Het restaurant bestaat uit drie verschillende ruimtes en heeft een kleine met wijnranken overgroeide patio. Ook is het restaurant het eerste horecabedrijf in Amsterdam waar koffie wordt geschonken van Jeroen Veldkamps CoffeeLab Under Construction.
bron: www.missethoreca.nl
Jammer Amsterdam! Banken hoeven helemaal niet weg uit Londen
Dat betekent dat Amerikaanse, Japanse , Britse, etc. banken een vestiging moeten openen ergens binnen de EU in een stad naar keuze. Kredietbeoordelaar Moody's heeft zich verdiept in de kwestie. Kijk, zeggen ze daar, het kan zijn dat niet-EU-banken die  ...
bron: daskapital.nl