Japans restaurant Amersfoort - Geniet van de Japanse keuken

Mensen uit Nederland denken bij een Japans dineren vaak aan sushi. Maar een Japanse maaltijd is veel meer. Het geheim van de Japanse keuken is eenvoud. Daarnaast houden Japanners van een verzorgde presentatie van een maaltijd. We hebben in Nederland ook hele goede orientaalse horeca waar u op je gemak kunt genieten van Japans eten en drankjes. U bent op zoek naar Japans genieten in Amersfoort? Op deze site geven we u de enkele van de beste Japanse adresjes in Amersfoort. Eten uit Japan blijft altijd overheerlijk. Hieronder vindt u een lijst te vinden met ideeen om heerlijk Japans te genieten in een restaurant. Oishii!


Japans restaurant Amersfoort
Japans restaurant Amersfoort

Japans eten Amersfoort 2019

Amersfoort kent een paar Japanse restaurants.

Ervaringsdeskundigen over de Japanse keuken in Amersfoort

Hieronder diverse recente beoordelingen van één van de Japanse restaurants in Amersfoort.

Dit zeggen klanten over Japans restaurant Sushi Koi (beoordeling: 9.1) in Amersfoort:

 • (Cijfer: 10) Op heel veel plekken sushi gegeten, maar koi blijft mijn favoriet. Hele goede kwaliteit, veel keuze en goede service! Ik raad het echt aan!
 • (Cijfer: 7.7) Nu een aantal keren geweest en eten is uitstekend. Vriendelijke bediening. Ondanks grote ruimte rustig eten. Mag iets sfeervoller gemaakt worden.
 • (Cijfer: 9.3) Heerlijk gegeten, redelijk geprijsd en een prettige bediening. Jammer alleen dat je niet zelf een tafel kunt uitkiezen.
 • (Cijfer: 9.3) Is altijd druk hier. Lekkere sushi en goede en nette bediening. Mooi concept voor een goede prijs ook
 • (Cijfer: 9.8) Overtreft menig restaurant. De prijs is rechtvaardig gezien de kwaliteit van eten en bediening komen zeker nog eens terug.
 • (Cijfer: 8.2) Personeel vond ik erg tegenvallen, arrogant, ze moeten lachen en vriendelijk zijn, maar al het teveel moeite kost lach gewoon niet. Bordjes op tafel op schuivende manier neerzetten. En dan was tafel per ongeluk opgeruimd terwijl we niet uitgegeten waren, ze excuseerde zich daarvoor, en melde het die ons meeste serveerde, naar mijn idee leidingende, een blik van Ohh die tafel. Vond niet nodig, ga wat anders doen als je je te goed voelt voor dit werk!! Jammer was mijn eerste x hier en prachtige locatie, maar personeel mag beter.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Amersfoort? Kijk dan eens bij:

Japans: veel meer dan eten

Bij de Japanner in Nederland proef je altijd wel beroemde sushi. Elk Japans restaurant in Amersfoort zal sushi in de aanbieding hebben.

Maar de traditionele Japanse gerechten die je in de meer verfijnde Japanse restaurants ontdekt zijn minstens net zo lekker.

De meest gebruikte ingrediënten in Japanzijn o.a. sojasaus, vlees (o.a. wakgyu rundvlees), vis en rijst - onder meer in sushi en noodles. Beroemd zijn de groene wasabi kruiden. Bekende kooktechnieken zijn tempura en teriyaki (gesneden vlees of vis gebakken in sojasaus). Veel gerechten in Japan worden rauw (sashimi) gegeten. Het bekendste Japanse drankje is sake die wordt gemaakt van rijst en daarom ook wel rijstwijn of rijstewijn genaamd. Traditioneel eten Japanners met stokjes in plaats van met mes of vork, waartussen het eten wordt geklemd.

Neem eens de tijd, en ga eens echt Japans eten Amersfoort. Je zult versteld staan.

Japans restaurant Amersfoort

Er zijn een handjevol Japanse restaurants in Amersfoort. Hieronder een selectie van enkele van de betere restaurants.

 • Sushi Today
  Eemplein 83
  3812 EA Amersfoort
 • A1 - Sushi & Grill
  Ruimtevaart 8
  3824 MX Amersfoort
 • Shabu Shabu
  Utrechtseweg 29-31
  3811 NH Amersfoort
 • Sushi Koi
  Utrechtseweg 1k
  3811 NA Amersfoort
 • Bonsai
  Koningin Wilhelminalaan 33
  3818HN Amersfoort
 • Sakebar Amersfoort
  Hof 11
  3811 TJ Amersfoort

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Japanse restaurants Amersfoort op de kaart

Waar zijn de Japanse restaurants in Amersfoort? Op onderstaande kaart van Amersfoort en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Japans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over horeca in Amersfoort

VS, Japan en Zuid-Korea gaan strenger optreden tegen Noord-Korea
Voor het eerst sinds de laatste kernproef, de vijfde van dit jaar, kwamen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, de Japanse Fumio Kishida en hun Zuid-Koreaanse collega Yun Byung-se samen om de situatie te bespreken. In een  ...
bron: www.nu.nl
'Keuken twee op de vijf sterrenrestaurants is vies'
Twee restaurants kregen na een keuring direct een boete. ,,Bij één sterrenrestaurant knaagden muizen aan het brood dat voor consumptie bedoeld was en werden muizenkeutels in het magazijn gevonden. In het andere geval was drie liter bouillon over de  ...
bron: www.ad.nl
Yuki Kobayashi in de basis tegen FC Twente
Yuki Kobayashi begint zaterdagavond tegen FC Twente in de basis bij SC Heerenveen. De Japanse middenvelder neemt de plek in van Younes Namli. Het is voor Kobayashi zijn eerste basisplaats sinds zijn komst naar Nederland. Afgelopen week speelde  ...
bron: www.omropfryslan.nl
Japanse duizendknoop bedreigt de stad
In Amersfoort is het territorium van de plant uitgedijd tot vier hectare; de duizendknoop is er onder meer te vinden in de omgeving van de Lageweg, de Brouwerstunnel en de Stadsring. Hier verdwijnt de 'biodiversiteit', aangezien andere planten worden  ...
bron: destadamersfoort.nl
Eric's Beer Craft geopend in Het Lokaal
Het Lokaal had ook een droom: een winkel en restaurant vol streekproducten met een koffiebrander, een bakker én een bierbrouwer in huis. De eerste twee waren snel gevonden. De brouwerij liet op zich wachten. Bijna werd de hoek in het VersLokaal een  ...
bron: destadamersfoort.nl